Somn de 1.8m – prins la stationar pe Olt si eliberat

Materiale puse la dispozitie de Delfin Team Medias – somn prins la stationar pe Olt

Boier Adrian si Adi Holom sunt o echipa tanara dar in cel mai scurt timp vor deveni cu siguranta cea mai titrata echipa de pescuit la somn la stationar. Au deja in palmares somni de pana la 2.48 m si vorbim de pesti prinsi pe ape salbatice. Ultimul somn prins la stationar masoara 1.8 m si a fost prins pe Olt.

Tehnica si momeala

Baietii pescuiesc la baliza cu fir de rupere. Ce inseamna asta? Inseamna ca o baliza sau cunoscuta si sub numele de geamandura este ancorata cu o greutate de substrat in timp ce firul principal este legat de baliza cu un monofilament de 0.3 mm. Pestele viu se prezinta la adancimi variabile de fata de substrat putandu-se prezenta chiar si in pelicula. Este fara discutie cea mai buna metota si cea mai de succes atunci cand vorbim de pescuitul somnului la stationar. Pentru mai multe detalii despre montura puteti vizita pagina de FB a magazinului: # pescardesomn . In cazul in care exista neclaritati va stam la dispozitie cu orice detalii asa ca nu ezitati sa ne intrebati.

Atunci cand vorbim de echipament de stationar pentru pescuit cu ” breack line” (fir de rupere) lansetele trebuie sa fie suficient de puternice pentru a tine firul la suprafata apei (fara ca firul sa atinga apa) dar sa se si tensioneze. Sa se tensioneze inseamna ca lanseta trebuie sa fie foarte parabolica. Sa se arcuiasca si atunci cand monofilamentul de rupere cedeaza sa si dea prima contra pestelui. Scopul este bineinteles sa faca o preintepare.

Echipament:

Baietii pescuiesc cu echipament UniCat. Au ales sa pescuiasca cu lansete Warlock si mulinete UniCat X-drag 14000 fiind in acest moment poate cel mai performand combo de pe piata pe care il oferim cu siguranta si la un pret de invidiat. Firul textil este UniCat Outrigger de 0.6 mm cu o rezistenta de aproximativ 90 kg, 100% dynema. Accesorii terminale merg intotdeauna pe carlige Vencata SNX 5, leader monofilament si ancore Warlock CBX 5. Tot ca si accesorii mai vorbim de: plute, agrafe, varteje, opritoare si protectii de nod.Toate accesoriile sunt bineinteles tot de la UniCat.

Practic, in acest moment, UniCat detine cea mai completa gama pentru pescuitul la somn. Toate produsele sunt de o calitate exceptionala. Daca ne uitam in istoria pescuitului la somn, UniCat este primul producator ce a dezvoltat o gama destinata exclusiv pescuitului la somnul european. Mai mult de atat, produsele au fost concepute si dezvoltate de la zero. Au fost dezvoltate fara a incerca sa adapteze produse din gama de apa sarata. Totul a fost inovat cautand si dezvoltant produse cu caracteristici unice. In acest moment cu siguranta UniCat reuseste sa mentina distanta fata de urmaritori si sa ofere mereu produse perfect adaptate pescuitului la somn.

Le multumim baietilor pentru fotografii si le tinem pumnii pentru unul de peste 2.5m. Poate cand vor ajunge din nou la Galati vom prinde unul inpreuna!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

RealFishing.ro foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.