Carlige crap – trebuie sa fie subtiri, extrem de ascutite, puternice si sa aiba un varf rezistent in timp.

Clasificarea carligelor de crap:

Simplist vorbind, avem doua categorii majore de carlige pentru pescuitul crapului:

  • carlige de crap tip „wide Gape”
  • carlige de crap tip „curved shank”

Cum alegem carligele si care sunt avantajele tipurilor de carlige pentru pescuit la crap?

Carligele tip Wide Gape: sunt carlige care vor intepa pestele mai repede dar sunt susceptibile scaparii pestelui in timpul drilului.

Personal prefer aceste carlige atunci cand crapul este mosfturos si avem parte de multe „tzacaneli” fara a avea un run decisiv. Prefer sa am parte de trasatura si sa fac drilul cu atentie sporita. De asemenea mecanica unui carlig tip wide gape se va putea imbunatati prin modelarea unui tub termocontractibil sau prin folosirea unui accesoriu gen „line aligner”

Carligele tip ” Curved Shank” sunt carlige care se vor comporta mai bine in timpul drilului dar mai putin eficiente atunci cand vorbim de crapi apatici si mofturosi Sunt de preferat atunci cand pestii sunt activisi se hranesc intens oferind un plus de siguranta in timpul drilului.

Cele de mai sus sunt date minimaliste si in functie de tipul de montura ales, de substratul apei pe care vom cauta crapul, de temperatura apei, etc vom alege carligele pe care le vom folosi. Tipurile de monturi pentru pescuit la crap si alegerea carligelor in functie de montura aleasa le vom dezvolta in alta sectiune.

Despre carligele de pescuit la Crap Anaconda

Carligele de pescuit la crap Anaconda au fost dezvoltate avand in spate o echipa extinsa de pescari ce le-au testat in toate conditiile posibile, de la balti de elita (carpodroame suprapescuite) in regim de concurs pana la rauri mari comparabile cu Dunarea.

Au fost proiectate sa indeplineasca toate cerintele unui carlig de cea mai inalta calitate:

  • puternice
  • sirma subtire
  • varf extrem de ascutit
  • rezistenta in timp a varfului
  • greutate redusa a carligului

Toate cele de mai sus au fost obtinute prin alegerea unui aliaj de titan care asigura greutate redusa, rezistenta si tenacitate obtinandu-se niste carlige spectaculoase. De mentionat ca in Romania au dat rezultate exceptionale pe Dunare unde sunt campioane dpdv al rezistentei varfului in timp. Pescuind in delta nu am reusit sa stricam niciun carlig toate fiind pierdute prin agataturi sau praguri inainte ca sa se toceasca varful.

Consideram ca sunt o solutie optima pentru pescuitul crapului atat pe balti cat si pe rauri!

In cazul in care doriti detalii suplimentare nu ezitati sa ne contactati, echipa pescardesomn.ro fiind la dispozitie pentru orice fel de lamuriri!

Citește mai multe →

RealFishing.ro foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.