Lansete stationar somn

Lansete stationar – lansete dedicate pentru pescuitul somnului la stationar

Lansetele de somn pentru stationar se pot imparti in mai multe categorii:

  • Lansete de somn pentru pescuit cu momeli moarte gen rime, lipitori sau coropisnte. Acestea sunt lansete de pescuit la somn moi pe varf si parabolice sau semiparabolice pentru a permite somnului sa inghita fara a simti tensiune din partea lansetei.

Aceste momeli de pescuit la somn nu vor fi atacate de somn ci va avea timp la dispozitie pentru a le mirosi, gusta si scuipa la cel mai mic semn de pericol.

Sa nu uitam ca un somn de doi metru doi metri are vreo 30 de ani in care a trecut prin tot felul de onturi, plase si alte pericole. Este un supravietiutor si un campion asa ca va sti sa detecteze un carlig.

  • Lansete de somn pentru pescuit cu peste viu – indiferent daca pescuim la fund cu bolovan sau pe subrafata cu breackline (fir de rupere) lansetele vor fi extrem de puternice si de preferat semiparabolice. Sunt lansete care deja stau tensionate si la momentul atacului socurile pot fi imense.

Atentie la suportii pentru lansete atunci cand pescuim la somn. Trebuie sa fie extrem de solizi si alesi cu grija ca ne vor ajuta si la ajustarea lungimii lansetei. In funtie de distanta la care pescuim se vor alege din ce in ce mai puternice pe masura ce ne departam.

Pe la 200 de metri distanta ramanem doar cu vreo 2-3 modele pe piata care sa faca fata la aceste distante. Sa transmita destula forta in farful carligului pentru a sparge placa osoasa a somnului!

Intre extreme lansetele intermediare care intr-o anumita marja te vor ajuta sa le folosesti eficient la toate stilurile de pescuit.

De ex. daca pescuiesti la 30 – 40 m poti folosi cu succes si o lanseta mai moale dar pe masura ce ne distantam trebuie sa ne ducem catre lansete extreme dar care sa fie parabolice.

Citeste tot →

Magazin de Pescuit | RealFishing

Articole de pescuit in aceasta categorie:


-29%

Lansete stationar somn

Lanseta Black Cat Freestyle

1.182,00 lei1.270,00 lei
RealFishing.ro foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.