Spinning la somn pe Dunare – 201 cm de adrenalina

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Dupa cum bine știți primăvara, înainte ca mărunțișul sa forfotească pe toată Dunărea, atunci când peștii încă stau aproape de maluri, în ape mici în apele care se încălzesc de la soare găsim și somnii la vânătoare în aceste ape si este un moment propice pentru spinningul la somn. Cum din păcate programul extrem de încărcat, generat de participarea la târgul de pescuit Fishing and Hunting Expo nu mi-a permis sa ies pe  apa în ultimul timp nu mi-a rămas decât sa ma bucur de bucuria lui Laurențiu care astăzi a reușit sa prindă un somn de 2,01 m în condițiile în care Dunărea este extrem de crescuta iar viteza apei este una teribila.
Strategia aleasa a fost una care sa permită un pescuit corect și pentru a reuși capturarea unui somn a folosit un fir de 0.25 mm și juguri de 110 g și chiar și asa a fost la limita pe aruncările lungi nereușind sa bată fundul cum trebuie. In general salturile intre 2 bătăi  consecutive ale fundului apei trebuie sa fie intre 1 și maxim 2 m pentru ca după cum am mai tot povestit somnul va ataca întotdeauna pe ridicare sau pe o recuperare constanta și niciodată pe cădere. De ce va ataca pe ridicare? pentru ca somnul are toate armele necesare de a se camufla pe substrat și pentru ca are ochii dispuși în asa fel încât sa poată vedea spre pelicula. Ei bine atunci când un peste va urca spre suprafața apei este clar ca nu va fi atent la ce se întâmpla pe fundul apei si acela va fi momentul prielnic pentru somn sa atace! Aceasta strategie am folosit-o și noua ne-a adus zeci de somn în cârlig ceea ce ne face sa credem în ea și bineînțeles sa v-o recomandam și vouă! Ocazional, foarte rar vom mai avea atacuri din partea somnului imediat după ce năluca va plescăi pe apa și asta se va întâmpla primăvara devreme, atunci când apa este încă rece și pești prada se vor poziționa în straturile superioare ale apei care sunt mai calde făcând ca și somnii sa atace la suprafața sau vara când avații își fac de cap în pelicula apei și somnii ii vor vana cu plăcere!

bannar pescar de somn
Revenind la povestea noastră Larry ne demonstrează încă odată ca este un super pescar de somn și ca spinningul la somn este stilul de pescuit care la început de sezon ne poate aduce satisfacții imense! Nu uitați sa va alegeți lanseta înțelept pentru ca mișcarea nălucii este imprimata și de lanseta iar o lanseta buna pentru spinningul la somn este o lanseta care te ajuta sa obții un atac!
Va uram fire întinse și profitați de cele câteva zile pana la începerea prohibiției căci după asta vom avea doua luni de chin în care doar pescuitul pe bălti private ne va mai alina din dorul de pescuit pe ape curgătoare!

Cu drag,
Echipa pescarilor de somn![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1523364920155-b403d972-b5c7-10″ include=”2073,2070,2069,2068,2067,2064,2062,2061,2060,2059,2058,2057″][/vc_column][/vc_row]

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

RealFishing.ro foloseste cookie-uri. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.